תכנון פרוגרמה של מסעדות ובתי אוכל

בשל הפונקציות המרובות של בתי עסק העוסקים בהכנה והגשה של אוכל ושתיה, המדובר בחלל מסחרי מורכב ביותר, וכך גם הפרוגרמה:

מבואת כניסה

מבואה אקוסטית, אשר באה לשרת מספר מטרות – לבודד רעשים מהרחוב, ולבודד רעשים מהמסעדה (כשהמסעדה ממוקמת באזור מגורים).

בדרך כלל מבואה אקוסטית תהיה מורכבת מדלת חיצונית – הפונה לרחוב, ומדלת פנימית, הפונה למסעדה. כשאחת תהיה פתוחה – השנייה תהיה סגורה.

תכנון פרוגרמה של מסעדות ובתי אוכל

עמדת מארחת

עמדת המארחת תמוקם במבואה, ולכן היא צריכה להיות ייצוגית. יש להתייחס למיקום הדלפק, גודל המבואה, נראות הדלפק וכדומה.

אזורי ישיבה

איפה ישב הקהל ? באיזה שולחנות ? היכן ימוקמו שולחנות זוגיים ? גבוהים ? איך תהיה סכמת החלל בין השולחנות

בר

ישנם מספר סוגי ברים, ולכל אחד מהם יש סכמה וחוקיות משלו

בר שיושבים עליו – התייחסות לגבהים.

בר שירות – זהו הבר שעליו תונח השתייה עבור המלצרים לפיזור בחלל המסעדה.

יש להצמיד את בר השירות למטבח.

חדר פרטי

מהו הגודל? מה המספר המקסימלי של הסועדים בו?

מאחר והוא חדר פרטי לאירועים קטנים ואינטימיים, כדאי למקם בו גם מקרן ולבודד אותו מרעשי החוץ, דלפק שירות וכדומה.

את החדר הפרטי כדאי למקם בחלל המסעדה כך שאפשר יהיה להשתמש בו גם אם אין אירוע.

מטבח

חובה להעסיק יועץ מטבחים !!!!!!!

התקציב חייב לאפשר שימוש ביועץ מטבחים.

תפקיד המעצב הוא לקבוע היכן ימוקם המטבח, ויועץ המטבחים יתכנן את הסידור הפנימי שלו.

יש להתחשב במספר נקודות –

כניסת ספקים, מנדף, ארובות, אוורור, מקררים, תנורים וכדומה.

כמו כן, יש לדאוג לסכמה נכונה ביחס לעובדים, בר, סועדים.

רק לאחר שנחליט היכן יהיה ממוקם המטבח ומה תהיה סכמת התנועה במקום – נשכור את  שירותיו של יועץ המטבחים.

מטבח הכנות

לפני הסרוויס מכינים את כל הפרודוקטים – חיתוך, רטבים, וכדומה.

עמדת מלצריות

היכן תהיה ממוקמת ? מה יהיה בעמדה ? מה יהיה גלוי ומה מוסתר, היכן יונח מסוף המחשב ,הסכו"ם וכדומה.

 

חדרי מערכות

שרתים, מחשבים, חשמל, תקשורת, מצלמות, משרד, דואר, ניירת וכדומה.

חדרי שירותים

הידעת !!!

מ- 59 סועדים ומעלה – חובה שירותי נכים.

שירותי בנים/שירותי נשים וכמובן כיורים.

לא ניתן להעתיק תוכן מאתר זה. כל הזכויות שמורות לאוריאל שטרן